Tornar Tornar

Romanorum Vita. Una historia de Roma a Saragossa

Saragossa, 23 Febrer 2011

Viatjar en el temps, conèixer com vivien els homes i les dones d’altres èpoques, saber quines eren les seves activitats i els seus rituals, ha estat una fantasia recurrent en la història de la Humanitat. L’imperi romà ha estat un dels destins preferits d’aquesta mena de viatges, un període fascinant que ha inspirat novel·les, pel·lícules i sèries de televisió. D’una banda, ens entusiasma la grandesa i l’opulència de la vida imperial. De l’altra, ens commouen els petits detalls que acosten la vida romana a la nostra pròpia realitat i ens fan sentir hereus d’una cultura mil·lenària.

La nova exposició de l’Obra Social ”la Caixa”, organitzada en col·laboració de l’Ajuntament de Saragossa, convida al visitant a passejar per una ciutat romana reconstruïda a partir de descripcions literàries i testimonis arqueològics de 2000 anys enrere per descobrir que els romans no són tan lluny de nosaltres. Romanorum Vita vol ser un nou concepte d’exposició de divulgació històrica pensada per a tots els públics. Porta al visitant a passejar per una ciutat romana, poc abans de la destrucció de Pompeia, l’any 79 dC, en plena època imperial.

L’exposició transporta als seus carrers un dia qualsevol: els negocis, la importància de l’aigua, les olors, les formes d’expressió o la religiositat popular, entre d’altres: tot el que formiguejava al voltant dels grans escenaris del senat, el fòrum, els teatres o el circ. Romanorum Vita es presenta per primer cop al públic a Saragossa i posteriorment iniciarà una itineració per diferents ciutats espanyoles.

La mostra Romanorum Vita. Una història de Roma, organitzada i produïda per l’Obra Social ”la Caixa” està comissariada per Magí Seritjol, director del festival Tàrraco Viva i Enric Seritjol, president de Projecte Phoenix, Grup de reconstrucció històrica de la Tarraconense. L’exposició es podrà veure a la Plaza del Pilar de Saragossa del 23 de febrer al 7 d’abril de 2011.

 

Més informació a la nota de premsa en PDF

Notícies relacionades