Tornar Tornar

Abracadabra, il·lusionisme i ciència. CosmoCaixa Madrid

Madrid, 15 Març 2011

Convertir-se en el protagonista de la pel·lícula La mosca, practicar la teletransportació, veure levitar un gran engranatge, créixer i empetitir com ho va fer l’Alícia al país de les meravelles? Els visitants de l’exposició Abracadabra a CosmoCaixa Madrid podran experimentar totes aquestes il·lusions i moltes més, creades pels sentits.

El cervell és una fàbrica d’il·lusions. Però, què és una il·lusió? És un producte mental, resultat de fenòmens sensorials i cognitius, una combinació entre el que es percep de la realitat i el que se n’espera. El nostre cervell és el responsable de tot aquest procés.

Crear una il·lusió és preparar tots els ingredients per fer possible la percepció d’una realitat improbable. En aquesta tasca, intervenen les disciplines més variades, des de la psicologia fins a les tècniques de comunicació, les arts escèniques, la física, la química, l’arquitectura, l’enginyeria o la matemàtica. Ciència i tecnologia treballen conjuntament per crear un món d’il·lusions.

Abracadabra, organitzada per l’Obra Social ”la Caixa”, mostra la base científica de l’il·lusionisme i convida a descobrir com s’aconsegueix la sensació que el que és impossible resulti probable als nostres ulls. En la mostra, completament interactiva, no hi falten experiments i trucs. Aquest recorregut màgic el podrem gaudir a CosmoCaixa fins al febrer de 2012.

Més informació a la nota de premsa en PDF

Notícies relacionades