Tornar Tornar

Omer Fast. Videoinstal·lacions The Casting i Nostalgia. Col·lecció d’Art Contemporani. CaixaForum Barcelona

Barcelona, 15 Març 2011

«Jo no tracto directament amb la realitat, sinó amb representacions i històries.» Omer Fast (Israel, 1972), un dels videoartistes més destacats dels darrers anys, investiga en la seva obra al voltant de l’autenticitat que hi ha darrere les històries que es narren, i ho plasma «documentalitzant» la ficció i introduint-hi l’experiència real.

L’Obra Social ”la Caixa” exposa per primer cop a Barcelona dos dels darrers treballs d’Omer Fast, The Casting i Nostalgia, dues produccions emocionalment intenses, amb estructures narratives complexes i guions intrigants que estableixen una relació ambigua amb la realitat. Totes dues es basen en records de fets violents, de dolor i pèrdua, però la seva representació està dirigida per la lògica de la ficció. L’exposició es podrà veure a CaixaForum Barcelona fins al pròxim mes de maig en el marc d’un petit cicle organitzat per l’Obra Social ”la Caixa” per donar a conèixer algunes de les seves darreres adquisicions, videoinstal·lacions que tenen en comú la relació amb el cinema i el documental. Nostalgia va ser adquirida per l’entitat l’any passat i s’exposa al costat d’una de les peces més emblemàtiques d’Omer Fast, The Casting, que l’artista ha cedit especialment per a aquesta mostra. La presentació de les darreres videoinstal·lacions pertanyents a la Col·lecció d’Art Contemporani de l’entitat continuarà amb l’obra de Pierre Huyghe a partir del mes de juny.

L’exposició Omer Fast. Videoinstal·lacions The Casting i Nostalgia. Col·lecció d’Art Contemporani, comissariada per Nimfa Bisbe, es podrà veure únicament a CaixaForum Barcelona, entre el 16 de març i el 29 de maig de 2011.

 

 

Més informació a la nota de premsa en PDF

Notícies relacionades

CaixaForum Madrid se cita amb els grans espies del cinema

El centre cultural de la Fundació ”la Caixa” acull l’exposició Top Secret. Cinema i espionatge, en una nova col·laboració amb la Cinémathèque Française que explora la història inèdita dels vincles entre els oficis d’actors i espies, i entre la ficció i els fets històrics.

CaixaForum Madrid se cita amb els grans espies del cinema