Tornar Tornar

FotoPres ”la Caixa” 09. Gijón

Astúries, 16 Març 2011

 ”la Caixa” va instituir FotoPres el 1982 amb l’objectiu de reconèixer el treball dels fotoperiodistes. Al llarg de gairebé 30 anys, aquest certamen biennal s’ha fet ressò dels canvis que s’han produït en la fotografia com a mitjà artístic i de sensibilització davant de les situacions de conflicte. Ara, el Centro de Cultura Antiguo Instituto de Gijón acull una exposició amb 135 fotografies pertanyents als treballs que s’han reconegut en la 19ena edició i que tenen com a nexe comú la reflexió entorn les condicions de vida de països amb situacions de conflicte.

L’Obra Social ”la Caixa” va atorgar el primer premi FotoPres ”la Caixa” 09 al treball Violència de gènere a Pakistan, d’Emilio Morenatti (Jerez de la Frontera, 1969), una sèrie de retrats que el fotògraf va realitzar al desembre del 2008 a dones pakistaneses que havien sofert atacs amb àcid i que mostraven les seqüeles a les seves cares. L’exposició inclou també els treballs Violència postelectoral a Kenya, de Walter Astrada (Buenos Aires, 1974), i Líban, entre mar i foc, d’Alfonso Moral (Valladolid, 1977), segon i tercer premi respectivament. A més, la mostra presenta els projectes documentals dels sis fotògrafs que van obtenir una beca: Lurdes R. Basolí, Fosi Vegue, Marta Ramoneda, Aleix Plademunt, Mikel Aristregi i Jo Expósito. L’exposició es completa amb el documental Al otro lado de la cámara on es mostren les nou mirades sobre la fotografia documental a càrrec dels fotògrafs premiats i becats.

L’exposició FotoPres ”la Caixa” 09 es podrà visitar al Centro de Cultura Antiguo Instituto de Gijón (carrer Jovellanos, 21) del 16 de març al 24 d’abril de 2011.

 

 

Més informació a la nota de premsa en PDF

Notícies relacionades