Tornar Tornar

L’Obra Social ”la Caixa” treballa per trencar el cercle de la pobresa hereditària mitjançant ajuts a més de 172.000 infants

Madrid, 19 Abril 2011

Un estudi de la Fundació FOESSA sobre l’impacte del programa d’atenció a la infància en situació de pobresa i exclusió social que impulsa l’entitat financera analitza la tipologia i el perfil sociològic de les famílies ateses a tot l’Estat espanyol. 

Les dimensions de l’exclusió per causa de l’ocupació (atur temporal i de llarga durada, ofici d’exclusió, ocupació irregular) i de l’habitatge (amuntegament, insalubritat i despeses excessives, entre altres indicadors) són les que tenen més incidència en les famílies ateses, amb un 81,8% i un 73,1% respectivament.

Un 36,7% de famílies que reben ajuts són monoparentals, en les quals només un adult (la mare, en el 98% dels casos), amb fills a càrrec seu, lluita per tirar endavant. En un 44,3% de les llars, almenys un membre és estranger extracomunitari o de països de l’ampliació de la UE15.

En marxa des del 2007, CaixaProinfància ha arribat a 172.046 infants i a 99.222 famílies de deu ciutats espanyoles (Barcelona, Bilbao, Madrid, Màlaga, Múrcia, Sevilla, València i Saragossa, a més de les Illes Balears i les Canàries), la qual cosa es tradueix en una inversió de 154 milions d’euros per part de l’entitat financera.

 

Informe: “La acción frente a la pobreza infantil” (només en castellà) 

 

Més informació a la nota de premsa en PDF

Notícies relacionades

CaixaForum Madrid se cita amb els grans espies del cinema

El centre cultural de la Fundació ”la Caixa” acull l’exposició Top Secret. Cinema i espionatge, en una nova col·laboració amb la Cinémathèque Française que explora la història inèdita dels vincles entre els oficis d’actors i espies, i entre la ficció i els fets històrics.

CaixaForum Madrid se cita amb els grans espies del cinema