Tornar Tornar

Romanorum Vita. Una història de Roma a Tarragona

Tarragona, 6 Maig 2011

Viatjar en el temps, conèixer com vivien els homes i les dones d’altres èpoques, saber quines eren les seves activitats i els seus rituals, ha estat una fantasia recurrent en la història de la Humanitat. L’imperi romà ha estat un dels destins preferits d’aquesta mena de viatges, un període fascinant que ha inspirat novel·les, pel·lícules i sèries de televisió. D’una banda, ens entusiasma la grandesa i l’opulència de la vida imperial. De l’altra, ens commouen els petits detalls que acosten la vida romana a la nostra pròpia re¬alitat i ens fan sentir hereus d’una cultura mil·lenària.

La nova exposició de l’Obra Social ”la Caixa”, organitzada en col·laboració de l’Ajuntament de Tarragona, convida al visitant a passejar per una ciutat romana reconstruïda a partir de descripcions literàries i testimonis arqueològics de 2000 anys enrere per descobrir que els romans no són tan lluny de nosaltres. Romanorum Vita vol ser un nou concepte d’exposició de divulgació històrica pensada per a tots els públics. L’exposició transporta als seus carrers un dia qualsevol: els negocis, la importància de l’aigua, les olors, les formes d’expressió o la religiositat popular, entre d’altres: tot el que formiguejava al voltant dels grans escenaris del senat, el fòrum, els teatres o el circ.

Romanorum Vita forma part del programa d’actes per commemorar el centenari de ”la Caixa” a Tarragona i s’emmarca en el Festival Tarraco Viva.

La mostra, organitzada i produïda per l’Obra Social ”la Caixa”, està comissariada per Magí Seritjol, director del festival Tarraco Viva i Enric Seritjol, president de Projecte Phoenix, Grup de reconstrucció històrica de la Tarraconense. Romanorum Vita es podrà veure a la plaça Mossèn Cinto Verdaguer del 6 de maig al 24 de juny de 2011.

Més informació a la nota de premsa en PDF

Notícies relacionades