Tornar Tornar

L’Obra Social ”la Caixa” i el Departament de Justícia posen en marxa Reincorpora, un projecte pioner per facilitar itineraris d’inserció a reclusos

Barcelona, 11 Maig 2011

Els itineraris de reinserció es dividiran en tres fases: cursos de formació en oficis, formació en valors i derivació a Incorpora, el programa d’integració laboral de l’Obra Social ”la Caixa”, amb l’objectiu de facilitar un lloc de treball.

 

Amb el nom de Reincorpora, el projecte suposa una ampliació del programa de formació en oficis per a reclusos que es va posar en marxa l’any 2005 en col·laboració amb el Departament de Justícia de la Generalitat.

 

Reincorpora, amb un plantejament sense precedents en l’àmbit penitenciari, es basa en el concepte formació-servei, una proposta educativa que suma intencionalitat pedagògica i utilitat social. Aquest any, i amb el suport del Departament de Justícia i el seu Centre d’Iniciatives per a la Reinserció (CIRE), es desenvoluparan 20 accions de formació-servei a Catalunya.

 

Entre 2005 i 2010, l’entitat financera ha facilitat ajuts per a la formació de 5.000 interns de centres penitenciaris de tot l’Estat, amb una inversió total de 24 milions d’euros.

 

Més informació a la nota de premsa en PDF

Notícies relacionades