Tornar Tornar

España oculta. Fotografies de Cristina García Rodero. Col·lecció d’Art Contemporani Fundació ”la Caixa”. Sevilla

Sevilla, 12 Maig 2011

«Vaig intentar fotografiar l’ànima misteriosa, vertadera i màgica de l’Espanya popular, amb la seva passió, l’amor, l’humor, la tendresa, la ràbia, el dolor, amb la seva veritat; i els moments més intensos i plens en la vida dels personatges, tan simples com irresistibles, amb tota la seva força interior, en un desafiament personal que em va donar força i comprensió i en el qual vaig invertir tot el meu cor.» Cristina García Rodero (Puertollano, Ciudad Real, 1949) va iniciar fa gairebé trenta anys la sèrie España oculta, i s’ha convertit ja en un clàssic de la fotografia del nostre país. Les 70 obres que s’exhibeixen en aquesta mostra les va fer entre 1975 i 1988 i pertanyen a la Col·lecció d’Art Contemporani Fundació ”la Caixa”. Les seves imatges tenen un alt valor antropològic i una gran profunditat artística; Cristina García Rodero hi documenta les festes, les tradicions i les formes de vida lligades a l’Espanya rural amb una original mirada que defuig els tòpics visuals. España oculta. Fotografies de Cristina García Rodero es podrà veure a la Casa de la Provincia de Sevilla fins al 26 de juny.

La mostra España oculta. Fotografies de Cristina García Rodero. Col·lecció d’Art Contemporani Fundació ”la Caixa”, comissariada per Lola Garrido, es podrà veure a la Casa de la Provincia de Sevilla (Plaza del Triunfo, 1) del 12 de maig al 26 de juny de 2011.

 

 

Més informació a la nota de premsa en PDF

Notícies relacionades