Tornar Tornar

L’Obra Social ”la Caixa” treballa per trencar el cercle de la pobresa hereditària mitjançant ajuts a més de 44.000 infants barcelonins

Barcelona, 18 Maig 2011

Un estudi de la Fundació FOESSA sobre l’impacte del programa d’atenció a la infància en situació de pobresa i exclusió social que impulsa l’entitat financera analitza la tipologia i el perfil sociològic de les famílies ateses a Barcelona. 

Les dimensions de l’exclusió per causa de l’ocupació (atur temporal i de llarga durada, ofici d’exclusió, ocupació irregular) i de l’habitatge (amuntegament, insalubritat i despeses excessives, entre altres indicadors) són les que tenen més incidència en les famílies ateses.

Una de cada tres de famílies que reben ajuts són monoparentals (36,2%), en les quals només un adult (la mare, en la majoria dels casos), amb fills a càrrec seu, lluita per tirar endavant. En el 66,4% de les llars, almenys un membre és estranger extracomunitari o de països de l’ampliació de la UE15.

En marxa des del 2007, CaixaProinfància ha arribat a 44.460 infants i a 26.717 famílies de Barcelona, el que es tradueix en una inversió de 34,9 milions d’euros per part de l’entitat financera. El programa es desenvolupa en nou ciutats espanyoles més i les seves àrees metropolitanes, amb una inversió global de 154 milions d’euros: Bilbao, Madrid, Màlaga, Múrcia, Sevilla, València i Saragossa, a més de Mallorca i es Illes Canàries.

 

 

Més informació a la nota de premsa en PDF

 

Informe de l’impacte del programa CaixaProinfància Barcelona (només disponible en castellà)

Notícies relacionades