Tornar Tornar

L’Obra Social ”la Caixa” i l’Ajuntament de Salamanca presenten una exposició sobre el pas de l’home de nòmada a sedentari

Salamanca, 31 Maig 2011

L’exposició de l’Obra Social ”la Caixa” reconstrueix la decisiva evolució cultural de la nostra espècie en el període comprès entre fa 13.000 i 5.000 anys. En aquesta etapa, l’home fa un canvi transcendental, per tal com passa des dels últims caçadors fins a les primeres societats urbanes, de nòmades a sedentaris.

Neolític. De nòmades a sedentaris reprodueix, a partir de diversos recursos museogràfics, les fites culturals i les zones geogràfiques en què es va desenvolupar el Neolític

El contingut de l’exposició s’estructura al voltant de cinc àmbits cronològics: els últims nòmades caçadors i recol·lectors, les primeres pràctiques agrícoles, la domesticació animal per a la ramaderia, l’ús de la ceràmica i el desenvolupament de l’escriptura.

Neolític. De nòmades a sedentaris és una producció de l’Obra Social ”la Caixa” comissariada per Lluís Batista, que ha comptat amb l’assessorament científic d’Eudald Carbonell, codirector del Projecte Atapuerca. La presentació a Huelva ha estat possible gràcies a la col·laboració de l’Ajuntament d’aquesta ciutat.

 

 

Més informació a la nota de premsa en PDF

Notícies relacionades

Què en sabem de la covid persistent?

Un Debat CaixaResearch analitzarà el que coneixem d’aquesta afecció amb múltiples símptomes que experimenta entre el 10 i el 20% de la població en recuperar-se de la malaltia inicial per COVID-19.

La Fundació ”la Caixa” explora el que sabem sobre la covid persistent en un nou Debat CaixaResearch