Tornar Tornar

Enllaços recomanats

Reial Acadèmia Espanyola

Compartir-ho

Imprimir la notícia

L'Obra Social i la RAE presenten la nova Biblioteca Clàssica

Madrid, 2 Juny 2011

La Biblioteca Clàssica de la Reial Acadèmia Espanyola (BCRAE), que dirigeix el senyor Francisco Rico i edita Galàxia Gutenberg-Cercle de Lectors amb el patrocini de l’Obra Social ”la Caixa”, és la resposta a una antiga aspiració acadèmica.

L’article primer dels estatuts de la Reial Acadèmia Espanyola estableix que “divulgarà els escrits literaris, especialment clàssics, i procurarà mantenir viu el record dels qui, a Espanya o a Amèrica, han cultivat amb glòria la nostra llengua”. L’article cinquè, més en concret, prescriu que s’ocuparà de “publicar les obres la difusió de les quals consideri important per al coneixement general de la nostra llengua i de les nostres lletres, procurant que les edicions siguin correctes, assequibles i estiguin presentades dignament“.

La base de la BIBLIOTECA CLÀSSICA DE LA REIAL ACADÈMIA ESPANYOLA és la col·lecció que ha dissenyat i dirigit l’acadèmic Francisco Rico i que, en els últims anys, han publicat el Cercle de Lectors i Galàxia Gutenberg, que també es faran càrrec de difondre la sèrie acadèmica. Als títols que primer van veure la llum en aquesta col·lecció i que ara apareixeran en versions renovades i posades al dia, s’hi afegiran les edicions que la RAE ja ha encarregat, fins a arribar a un cànon de 111 volums.

 

 

Més informació a la nota de premsa en PDF

Notícies relacionades