Tornar Tornar

”la Caixa”, la Diputació i l’Ajuntament del Brull presenten el projecte d’utilització de biomassa forestal com a combustible de calderes al Montseny

Barcelona, 9 Juny 2011

L’Obra Social ”la Caixa” i la Diputació de Barcelona han presentat avui, al municipi del Brull, el projecte de valorització de biomassa per utilitzar-la com a combustible de calderes i la instal·lació d’una caldera dins el Parc Natural del Montseny.

Aquesta iniciativa, que s’emmarca dins el conveni de col·laboració entre l’Obra Social ”la Caixa” i la Diputació de Barcelona, ha permès actuar a 16 hectàrees de bosc dels municipis d’Aiguafreda, el Brull, Seva i Tagamanent, i es preveu ampliar la superfície a 36 hectàrees.

Es tracta d’una iniciativa de gestió forestal integral en un espai natural protegit -Parc Natural i Reserva de la Biosfera- per potenciar aquesta energia renovable als municipis que en formen part.

La caldera de biomassa instal·lada al Brull utilitza estella forestal procedent de la gestió silvícola dels boscos de l’entorn i compta amb la participació activa dels propietaris que constitueixen l’Agrupació de Defensa Forestal (ADF) Montseny-Ponent.

La xarxa de calor construïda subministrarà calefacció i aigua calenta a diversos edificis del municipi. La posada en marxa d’aquesta iniciativa disminueix l’ús dels recursos fòssils, suposa un estalvi energètic important, comporta la reducció de les emissions de CO2, crea ocupació i contribueix a millorar i aprofitar els boscos i a l’autosuficiència energètica.

 

 

Més informació a la nota de premsa en PDF

Notícies relacionades

Què en sabem de la covid persistent?

Un Debat CaixaResearch analitzarà el que coneixem d’aquesta afecció amb múltiples símptomes que experimenta entre el 10 i el 20% de la població en recuperar-se de la malaltia inicial per COVID-19.

La Fundació ”la Caixa” explora el que sabem sobre la covid persistent en un nou Debat CaixaResearch