Tornar Tornar

L’Obra Social ”la Caixa” i l’Ajuntament de de Gijón presenten l’exposició El bosc. Molt més que fusta

Astúries, 5 Juliol 2011

Els boscos són els ecosistemes terrestres amb més biodiversitat del món. Conserven el patrimoni de milers de milions d’anys d’evolució. A Espanya, en matèria de boscos, estan representats gairebé tots els paisatges europeus, i el resultat és una de les biodiversitats més importants d’Europa.

Els nostres arbres regulen la humitat i la temperatura, mantenen en funcionament el cicle de l’aigua, purifiquen l’aire, afavoreixen la formació d’humus i protegeixen de l’erosió. A aquestes funcions, cal afegir-hi les associades a l’aprofitament dels boscos com a recurs i el gran valor sociocultural que tenen per als éssers humans.

Com funciona un arbre? Com es forma l’humus? Què és la fusta? Des dels humils cucs de terra, imprescindibles per a la fabricació d’humus, fins als arbres, els protagonistes indiscutibles, aquesta exposició fa un recorregut pel complex ecosistema anomenat bosc.

La mostra també recull les principals espècies arbòries de la península, la seva ecologia i la seva vinculació amb l’ésser humà, a través d’una singular col·lecció, a més a més de presentar cinc dels arbres més singulars de la península Ibèrica.

L’exposició El bosc. Molt més que fusta, organitzada per l’Obra Social “la Caixa”, es podrà visitar als Jardins del Nàutic de Gijón del 5 de juliol al 2 de setembre de 2011.

 

Més informació a la nota de premsa en PDF

Notícies relacionades