Tornar Tornar

España oculta. Fotografies de Cristina García Rodero. Col·lecció d'Art Contemporani Fundació ”la Caixa”. Cadis

Cadis, 6 Juliol 2011

«Vaig intentar fotografiar l’ànima misteriosa, vertadera i màgica de l’Espanya popular, amb la seva passió, l’amor, l’humor, la tendresa, la ràbia, el dolor, amb la seva veritat; i els moments més intensos i plens en la vida dels personatges, tan simples com irresistibles, amb tota la seva força interior, en un desafiament personal que em va donar força i comprensió i en el qual vaig invertir tot el meu cor.» Cristina García Rodero (Puertollano, Ciudad Real, 1949) va iniciar fa gairebé trenta anys la sèrie España oculta, i s’ha convertit ja en un clàssic de la fotografia del nostre país.

Les 70 obres que s’exhibeixen en aquesta mostra les va fer entre 1975 i 1988 i pertanyen a la Col·lecció d’Art Contemporani Fundació ”la Caixa”. Les seves imatges tenen un alt valor antropològic i una gran profunditat artística; Cristina García Rodero hi documenta les festes, les tradicions i les formes de vida lligades a l’Espanya rural amb una original mirada que defuig els tòpics visuals.

La mostra España oculta. Fotografies de Cristina García Rodero. Col·lecció d’Art Contemporani Fundació ”la Caixa”, comissariada per Lola Garrido, es podrà veure al Castell de Santa Catalina de Cadis (Campo de las Balas, s/n) del 6 de juliol al 25 de setembre de 2011.

 

 

Més informació a la nota de premsa en PDF

Notícies relacionades