Tornar Tornar

Haití, 34 segons després. CaixaForum Madrid

Madrid, 12 Juliol 2011

El 12 de gener de 2010, la terra va tremolar violentament durant 34 segons a Haití, un dels països més pobres del món. El terratrèmol, que va acabar amb la vida de 220.000 persones i va deixar 2.500.000 haitians sense casa, va donar pas a una de les emergències humanitàries més complexes dels últims anys. El col·lapse de les institucions locals i la devastació que va provocar el sisme van mobilitzar ràpidament l’ajuda internacional i la solidaritat de la ciutadania, que es va bolcar en un país que, encara avui, continua en estat d’emergència humanitària.

 

Amb l’objectiu que no s’oblidi la greu situació que viuen els haitians, l’Obra Social ”la Caixa” presenta “Haití, 34 segons després”. L’exposició ofereix un recorregut extens pel terratrèmol i les conseqüències que va tenir, i ho fa a través de les fotografies d’Emilio Morenatti i Marta Ramoneda, documentals d’Oriol Gispert i un mòdul interactiu que introdueix la mostra i recrea els segons del sisme. També repassa els projectes de rehabilitació que Intermón Oxfam, Metges Sense Fronteres, Creu Roja, UNICEF, Càritas, Solidaritat Internacional i l’Associació Catalana d’Universitats Públiques (ACUP) han engegat amb el suport de l’Obra Social ”la Caixa” i les donacions solidàries dels ciutadans de tot l’Estat.

 

“Haití, 34 segons després” es pot visitar a CaixaForum Madrid del 13 de juliol al 2 d’octubre de 2011. La mostra viatjarà posteriorment a CaixaForum Palma, on s’exhibirà del 15 de desembre de 2011 al 27 de març de 2012.

 

 

Més informació a la nota de premsa en PDF

Notícies relacionades

CaixaForum Madrid se cita amb els grans espies del cinema

El centre cultural de la Fundació ”la Caixa” acull l’exposició Top Secret. Cinema i espionatge, en una nova col·laboració amb la Cinémathèque Française que explora la història inèdita dels vincles entre els oficis d’actors i espies, i entre la ficció i els fets històrics.

CaixaForum Madrid se cita amb els grans espies del cinema