Tornar Tornar

Teotihuacan. Ciutat dels Déus. CaixaForum Madrid

Madrid, 26 Juliol 2011

Teotihuacan va ser durant vuit-cents anys (del segle II aC al segle VII dC) el centre cultural, polític i religiós d’una potent civilització. Situada a quaranta-cinc kilòmetres de Ciutat de Mèxic, va arribar a ser la sisena ciutat més gran del món al seu temps i avui és una de les grans meravelles arqueològiques, declarada patrimoni de la humanitat per la UNESCO.

L’exposició que presenta l’Obra Social ”la Caixa” a CaixaForum Madrid, després de passar per Barcelona, Teotihuacan, Ciutat dels Déus, és la més completa que s’hagi fet mai sobre la cultura teotihuacana, amb 400 peces entre les quals hi ha algunes de les obres mestres que s’han trobat en aquesta ciutat prehispànica durant un segle d’excavacions arqueològiques. Les peces que s’hi exposen, algunes de grans dimensions, revelen un elevat refinament i un esperit cosmopolita, obert a les principals cultures de l’Amèrica central. En l’exposició, el visitant descobrirà aquesta gran ciutat a través d’alguns dels aspectes més notables de la seva cultura: ideologia, poder, art, societat, religió, guerra, tradicions, vida quotidiana i, per descomptat, la influència que va deixar la civilització teotihuacana a les diferents cultures prehispàniques.

Després de passar per Barcelona, la mostra, organitzada per l’Instituto Nacional de Antropología e Historia de México, arriba a CaixaForum Madrid emmarcada en una itineració internacional que ja ha passat, entre altres ciutats europees, per París, Berlín i Roma, i que ha tingut prop de 460.000 visitants.

Teotihuacan, Ciutat dels Déus es podrà veure a CaixaForum Madrid (Paseo del Prado, 36) del 27 de juliol al 13 de novembre. L’exposició ha estat comissariada per l’arqueòleg Felipe Solís, que va morir el 2009, i n’ha estat el director científic Miguel A. Báez.

Més informació a la nota de premsa en PDF

Notícies relacionades