Tornar Tornar

L’Obra Social ”la Caixa” porta a Madrid balls cambodjans interpretats per joves mutilats per l’explosió de mines o la poliomielitis

Madrid, 29 Agost 2011

Una dotzena de joves cambodjans visiten CaixaForum Madrid per interpretar danses tradicionals del seu país. Resideixen als centres d’acollida de la Prefectura Apostòlica de Battambang, a càrrec del bisbe jesuïta espanyol Enrique Figaredo. Tres d’aquests joves, estan mutilats per mines antipersona o afectats per la poliomielitis.

Més de dos milions de persones, al voltant d’un 30% de la població de Cambodja, van morir durant els reiterats conflictes que van assolar el país entre el 1969 i el 1998 i que van finalitzar amb la mort del dictador genocida Pol Pot. Avui dia, Cambodja afronta els reptes que impliquen la pau i el desenvolupament humà.  El 40% del territori encara està afectat per mines antipersona.

Els acompanya Monsenyor Enrique “KiKe” Figaredo, Gran Creu del Mèrit Civil de la Solidaritat i Premi Vocento als Valors Humans el 2008, que fa 19 anys que treballa a Cambodja i ha impulsat múltiples projectes a favor de les persones més desvalgudes del país.

 

 

Més informació a la nota de premsa en PDF

Notícies relacionades

CaixaForum Madrid se cita amb els grans espies del cinema

El centre cultural de la Fundació ”la Caixa” acull l’exposició Top Secret. Cinema i espionatge, en una nova col·laboració amb la Cinémathèque Française que explora la història inèdita dels vincles entre els oficis d’actors i espies, i entre la ficció i els fets històrics.

CaixaForum Madrid se cita amb els grans espies del cinema