Tornar Tornar

L’Obra Social ”la Caixa” i l’Ajuntament de Pamplona presenten l’exposició Paisatges neuronals

Navarra, 5 Setembre 2011

Santiago Ramón y Cajal és considerat el pare de la neurociència moderna. El geni de Cajal es posava de manifest en una capacitat extraordinària d’observació i interpretació de les imatges microscòpiques. Creador de la teoria de la neurona i de la important escola histològica espanyola, els seus estudis van provocar un canvi radical en el curs de la història de la neurociència. Per aquest motiu, Cajal va rebre el 1906 el Premi Nobel de Medicina i Fisiologia.

L’Obra Social ”la Caixa” i l’Ajuntament de Pamplona presenten a la sala “Civivox Condestable” l’exposició Paisatges neuronals. A través de 50 imatges inèdites, fetes amb tècniques d’avantguarda per neurocientífics de tot el món, es mostra l’evolució del coneixement del sistema nerviós des de temps de Cajal fins avui.

Aquestes 50 obres han estat seleccionades d’entre 433 imatges enviades per 62 laboratoris de neurociències de tot el món. De vegades, aquestes sorprenents i boniques imatges, que s’obtenen amb els mètodes de tinció tradicionals i moderns per revelar l’estructura del cervell, recorden obres d’artistes, com Renoir, Miró o Picasso, entre d’altres.

La mostra ha estat organitzada per l’Obra Social ”la Caixa”, sota la direcció científica de Javier de Felipe, de l’Instituto de Neurobiología Ramón y Cajal, i Henry Markram, director del Brain Mind Institute de Lausana. Hi han col·laborat el Consell Superior d’investigacionss Científiques (CSIC) i l’Organització Internacional per a la Investigació del Cervell (IBRO).

 

 

Més informació a la nota de premsa en PDF

Notícies relacionades