Tornar Tornar

Un altre Egipte. Col·leccions coptes del Museu del Louvre. CaixaForum Girona

Girona, 15 Setembre 2011

L’Obra Social presenta a CaixaForum Girona Un altre Egipte, una exposició dedicada a la civilització que va néixer a Egipte durant l’època romana i que va ser majoritària fins a la conquesta àrab a mitjan segle VII dC.

 

La mostra s’ha dut a terme en col·laboració amb el Museu del Louvre, que ha cedit totes les peces que s’hi exhibeixen, gràcies a l’acord entre les dues institucions per organitzar conjuntament exposicions als centres culturals de l’Obra Social ”la Caixa”.

 

A partir de teles, tapissos, pintures, ceràmiques, papirs, vestits, mobiliari funerari i eines de la vida quotidiana, el visitant podrà contemplar la col·lecció més important dedicada a la cultura i l’art dels cristians d’Egipte que existeix fora d’aquest país i descobrir els diferents aspectes de la seva cultura, així com també de la seva vida pública, privada i, per descomptat, religiosa.

 

L’exposició Un altre Egipte. Col·leccions coptes del Museu del Louvre, concebuda i produïda per l’Obra Social ”la Caixa”, amb la col·laboració especial del Museu del Louvre, ha estat comissariada per Marie-Hélène Rutschowscaya i Dominique Bénazeth, conservadores del Departament d’Antiguitats Egípcies del Museu del Louvre. La mostra es podrà veure a CaixaForum Girona del 16 de setembre de 2011 al 8 de gener de 2012.

 

Més informació a la nota de premsa

Notícies relacionades