Tornar Tornar

Orígens. Cinc fites en l’evolució humana. La Corunya

La Corunya, 27 Setembre 2011

La preocupació per establir la línia evolutiva de l’home ha estat un constant en la seva història i encara que les noves troballes moltes vegades posen en dubte certs aspectes de l’evolució humana, el que sí que sembla cert és que el procés d’hominització i humanització que va viure la Terra va començar fa més de 4 milions d’anys.

 

El bipedisme, la fabricació de les eines, el domini del foc, l’autoconsciència i el coneixement abstracte són cinc factors transcendentals que van canviar el curs de l’evolució humana.

 

L’exposició Orígens. Cinc fites en l’evolució humana, organitzada per l’Obra Social “la Caixa” reconstrueix diferents etapes de l’evolució; les formes de vida dels diferents homínids de fa 10 milions d’anys, quan el Dryopithecus poblava les selves humides d’Europa, o de fa 35.000 anys, quan l’Homo sapiens feia les pintures rupestres a les coves.

 

L’exposició combina el rigor científic amb una voluntat divulgativa: escenografies de mida natural, reproduccions realistes d’individus de les diferents espècies, són alguns dels elements museogràfics de la mostra.

 

La presentació a la Corunya de l’exposició Orígens. Cinc fites en l’evolució humana, ha estat possible gràcies a la col·laboració de l’ajuntament de la ciutat, a través dels Museus Científics Corunyesos, dependents de la Regidoria de Cultura. La mostra, que ha estat produïda per l’Obra Social “la Caixa” i comissariada per Lluís Batista sota la supervisió d’Eudald Carbonell, es podrà visitar en una carpa instal·lada als Jardins de Méndez Núñez, del 27 de setembre a l’1 de novembre de 2011.

 

Més informació a la nota de premsa

 

Notícies relacionades