Tornar Tornar

Hiroshi Ishiguro pronunciarà una conferència a CosmoCaixa sobre els Geminoids, androides que recreen fidelment l’aspecte humà

Barcelona, 10 Octubre 2011

CosmoCaixa, el Museu de la Ciència de l’Obra Social ”la Caixa” i Sitges 2011 ? 44 Festival Internacional de Cinema Fantàstic de Catalunya  han organitzat dues conferències perquè el Dr. Hiroshi Ishiguro, catedràtic de la Universitat d’Osaka i líder de l’ATR Hiroshi Ishiguro Laboratory, pugui divulgar els seus coneixements a Catalunya. Tots dos actes estaran moderats per Jordi Ojeda, professor de la Universitat Politècnica de Catalunya (UPC), institució que també ha contribuït en aquesta iniciativa.

 

Dues de les creacions de l’lshiguro Laboratory, els androides Geminoid H1-2 i Geminoid F, s’han convertit en la imatge d’aquesta edició del Festival de Sitges, dedicada al desè aniversari de la pel·lícula A.I.: Artificial Intelligence (Intel?ligència artificial), de Steven Spielberg. Geminoid H1-2 és una còpia fidel del mateix Dr. Ishiguro.

 

Parlarà sobretot de la sèrie Geminoid, androides creats a imatge i semblança de models humans reals. Un dels puntals del treball del Dr. Ishiguro és el concepte japonès sonzai-kan o ‘presència’, i la manera de transmetre-la en la distància mitjançant robots expressius.

 

Aquestes investigacions obren nombrosos interrogants sobre com els humans percebem altres humans, com és la nostra relació amb les màquines que creem i quin serà el paper de la robòtica i la intel·ligència artificial en un futur proper.

 

Més informació a la nota de premsa

 

Notícies relacionades