Tornar Tornar

”la Caixa” cedeix definitivament la titularitat del Palau Meca a l’Ajuntament de Barcelona

Barcelona, 7 Novembre 2011

Isidre Fainé, president de ”la Caixa” i de la Fundació ”la Caixa”, i Xavier Trias, alcalde de Barcelona, han concretat aquest matí la cessió definitiva de la titularitat del Palau Meca a favor de l’Ajuntament de la ciutat.

 

La Caixa de Pensions per a la Vellesa i d’Estalvis de Catalunya i Balears va adquirir el palau l’any 1926. Fins al començament dels anys setanta, el Palau Meca va allotjar el Mont de Pietat de Santa Madrona de l’Obra Social ”la Caixa”, vinculat a l’Institut de la Dona que Treballa.

 

Construït entre els segles XIII i XIV i reformat el XVIII, l’edifici, situat al carrer Montcada, 19, forma part de les dependències del Museu Picasso des del 1982, com a resultat d’un dret d’ús atorgat a l’Ajuntament quatre anys abans.

 

 

Més informació a la nota de premsa en pdf

Notícies relacionades