Tornar Tornar

L’Obra Social ”la Caixa” inaugura al Consorci Sanitari del Garraf el primer espai ludicoterapèutic de l’Estat dedicat exclusivament a l’atenció integral dels malalts avançats

Barcelona, 17 Novembre 2011

El nou EspaiCaixa d’Atenció Integral, inaugurat al Consorci Sanitari del Garraf, vol ser un equipament innovador que permeti, a més de fer-hi atenció terapèutica i noves activitats orientades a la millora de la qualitat de vida d’aquestes persones, ser un punt de trobada entre pacients i familiars.

 

Amb aquest nou equipament, l’Obra Social ”la Caixa” fa un pas més en el seu programa pioner d’atenció emocional, social i espiritual, que ja ha atès 24.137 malalts avançats i 38.551 familiars, creant un espai adequat i confortable que potenciï l’atenció terapèutica dels professionals.

 

29 equips multidisciplinaris formats per psicòlegs, treballadors socials, infermers i voluntaris, desenvolupen des de començaments del 2009 el Programa per a l’Atenció Integral a Persones amb Malalties Avançades a les 17 comunitats autònomes, a través d’hospitals de referència, centres d’atenció mèdica i a domicili.

 

L’Obra Social ”la Caixa”, que ha destinat un pressupost de 24 milions d’euros al programa des del 2009, té previst instal·lar l’EspaiCaixa d’Atenció Integral a un total de cinc hospitals de l’Estat. El que avui s’inaugura és el primer i l’únic de Catalunya. 

 

 

Més informació a la nota de premsa en pdf

Notícies relacionades