Tornar Tornar

L'Obra Social ”la Caixa” i l'Hospital Clínic presenten els primers biomarcadors d'imatge per al diagnòstic precoç del dany cerebral en nens

Barcelona, 22 Novembre 2011

La proporció de nens amb problemes en el neurodesenvolupament s’estima en un 10-12%. En l’actualitat es calcula que en un 70% d’aquests nens el dany cerebral es va produir abans del naixement.

 

Un dels factors de risc principal per a la generació de dany cerebral és el Creixement Restringit Intrauterí (CIR), que passa fins a un 7% d’embarassos. Estudis recents han descrit que fins a un 30-50% dels nadons que han patit CIR presenten un desenvolupament neurològic anormal en la infància.

 

Amb l’objectiu de detectar precoçment els problemes en el neurodesenvolupament, l’equip de Dr. Eduard Gratacós, de l’Hospital Clínic, i l’Obra Social ”la Caixa” treballen conjuntament en un projecte que busca noves solucions per millorar la qualitat de vida dels milers de nens i famílies afectats per aquesta malaltia.

 

Més informació a la nota de premsa en pdf

Notícies relacionades