Tornar Tornar

”la Caixa” i l’Associació de la Premsa de Madrid promouen la lectura de la premsa a les escoles

Madrid, 23 Novembre 2011

1.700 alumnes de 4t d’ESO de 25 centres educatius madrilenys participaran en la quarta edició del programa Aprenguem a entendre els mitjans de comunicació.

En el marc d’aquesta iniciativa, periodistes de l’Associació de la Premsa de Madrid impartiran sessions en diferents centres escolars amb l’objectiu de fomentar entre els alumnes l’esperit crític, l’interès per l’actualitat i la reflexió a partir dels mitjans de comunicació escrits i forjar els futurs lectors de la premsa. En cada taller participen 30 alumnes.

Jaume Giró, director executiu de ”la Caixa” i director general adjunt de la Fundació ”la Caixa”, ha destacat que “la premsa escrita és un instrument d’enorme valor pedagògic i, en plena globalització, saber discriminar la informació rellevant i fer-ho amb ull crític s’ha convertit en un repte per a tots. La lectura de la premsa constitueix una valuosa eina per aprendre a posicionar-nos davant d’una realitat complexa i en canvi permanent. Per això, considerem essencial apropar-la als joves”.

Per a Fernando González Urbaneja, president de l’Associació de la Premsa de Madrid, “aquest programa té dues direccions, d’una banda ens ajuda a raonar sobre la funció del periodisme i dels mitjans per explicar-lo a nois nets, amb un sentit crític incipient. Hi impliquem diverses desenes de companys i ens obliguem a preparar uns materials que difonem per contribuir al debat sobre el caràcter del periodisme”.

 

 

Més informació a la nota de premsa en PDF

Notícies relacionades