Tornar Tornar

Enllaços recomanats

Musée Rodin, París

Compartir-ho

Imprimir la notícia

Auguste Rodin en Cáceres

Càceres, 29 Novembre 2011

No solament va revolucionar l’art de l’escultura, que havia quedat relegat a tediosa disciplina i reduït a mer monument commemoratiu, sinó que també va demostrar la seua modernitat quan va apostar per exposar les seues escultures a l’aire lliure. Precisament, més d’un segle després, algunes de les obres més famoses d’Auguste Rodin (París, 1840 – Meudon, 1917) s’erigixen sobre la via pública de Càceres en una iniciativa conjunta de l’Obra Social ”la Caixa” i l’Ajuntament d’aquesta ciutat. Concretament, a la Plaza Mayor.  Auguste Rodin a Càceres reunix set escultures monumentals del Musée Rodin de París: El Pensador (que el mestre va concebre en un inici per a formar part del grup escultòric de La Porta de l’Infern, però que va acabar cobrant vida autònoma), i sis estudis dels sis prohoms que conformen el Monument als burgesos de Calais.

L’exposició forma part del programa Art al Carrer, una iniciativa pionera de l’Obra Social ”la Caixa”, l’objectiu de la qual és el de traure l’art de les sales d’exposicions, tornar-lo a l’espai públic i provocar un diàleg amb l’arquitectura. Mai millor dit en el cas de Rodin, el qual va concebre les seues escultures per a ser exposades a l’aire lliure.

Les set escultures monumentals que conformen l’exposició Auguste Rodin a Càceres, comissariada per Hélène Marraud, del Musée Rodin de París, es troben instal·lades a la Plaza Mayor de Càceres, del 29 de novembre de 2011 al 2 de gener de 2012.

 

 

Més informació a la nota de premsa en PDF

Notícies relacionades