Tornar Tornar

Orígens. Cinc fites en l’evolució humana. Sabadell

Barcelona, 1 Desembre 2011

Encara que les noves troballes moltes vegades posen en dubte certs aspectes de l’evolució humana, el que sí que sembla cert és que el procés d’hominització i humanització que va viure la Terra va començar fa més de 4 milions d’anys. El bipedisme, la fabricació de les eines, el domini del foc, l’autoconsciència i el coneixement abstracte són cinc factors transcendentals que van canviar el curs de l’evolució humana.

L’exposició Orígens. Cinc fites en l’evolució humana, organitzada per l’Obra Social de “la Caixa” amb la col·laboració de l’Ajuntament de  Sabadell, reconstrueix diferents etapes de l’evolució; les formes de vida dels diferents homínids de fa 10 milions d’anys, quan el Dryopithecus poblava les selves humides d’Europa, o de fa 35.000 anys, quan l’Homo sapiens feia les pintures rupestres a les coves. L’exposició combina el rigor científic amb una voluntat divulgativa: escenografies de mida natural, reproduccions realistes d’individus de les diferents espècies, són alguns dels elements museogràfics que constitueixen la mostra.

La mostra, comissariada per Lluís Batista sota la supervisió d’Eudald Carbonell (codirector de les investigacions al jaciment d’Atapuerca, Burgos), es podrà visitar en una carpa instal·lada al passeig de la plaça Major (passeig de la plaça Major s/n. Sabadell) de l’1 de desembre de 2011 al 8 de gener de 2012.

  

Més informació a la nota de premsa en pdf

Notícies relacionades