Tornar Tornar

L’Obra Social ”la Caixa” presenta el nou Planetari 3D de CosmoCaixa Barcelona, únic a Espanya, segon d’Europa i un dels més avançats del món

Barcelona, 13 Desembre 2011

L’Obra Social ”la Caixa” presenta a CosmoCaixa el nou Planetari 3D, una de les instal·lacions més avançades del seu gènere, no tan sols en l’àmbit espanyol, sinó també a escala internacional, i adaptat per a persones amb dificultats visuals i auditives.

El nou sistema de projecció a cúpula completa presenta millores espectaculars en la qualitat gràfica de les imatges, al mateix temps que manté la versatilitat que li proporciona el fet de ser una instal·lació digital. A més, i com a novetat més destacada, el sistema incorpora la tecnologia 3D més moderna.

El Planetari reneix per convertir-se en una instal·lació polivalent. D’una banda, conserva l’essència com a planetari pròpiament dit, i de l’altra, en potencia l’ús com a cinema immersiu, la qual cosa permetrà projectar-hi audiovisuals de divulgació científica de temàtiques diverses. Així doncs, l’Obra Social ”la Caixa” posa a la disposició de tota la societat un nou espai per gaudir de programes 3D.

La programació constarà de tres grans línies: els programes clàssics de planetari, adreçats bàsicament al públic escolar; els audiovisuals de divulgació astronòmica o astrofísica, i una nova programació que consistirà en la projecció de pel·lícules de temàtica científica però no necessàriament astronòmica, adreçades en aquests darrers casos al públic general i familiar.

Des del setembre del 2004, el Planetari de CosmoCaixa ha rebut més d’1.106.200 usuaris. D’aquests, més del 70 % han estat públic general, mentre que gairebé el 30 % han estat públic escolar. S’han fet al Planetari 12.252 sessions, amb una oferta d’una vintena de programes diferents.

Més informació a la nota de premsa en PDF

Notícies relacionades