Tornar Tornar

La persistència de la geometria. Obres de les col·leccions de la Fundació ”la Caixa” i del MACBA. CaixaForum Madrid

Madrid, 14 Desembre 2011

Al llarg del segle XX, la geometria ha estat una companya inseparable de l’art d’avantguarda. Des de propiciar un ideal de puresa fins a silenciar tot el que fos aliè a les seves formes, passant per tornar a parlar del món, la geometria ha proporcionat formalitzacions a un ampli espectre de pràctiques artístiques.

La persistència de la geometria mostra l’ús de la forma geomètrica en l’art de les últimes dècades a partir de una selecció de 96 obres de 31 artistes procedents de les col·leccions del MACBA i de la Fundació ”la Caixa”. Es tracta de la segona de la sèrie de grans exposicions organitzades a partir dels fons de les dues institucions amb l’objectiu d’oferir diverses lectures de les 5.500 obres que conformen la nova col·lecció. Després de la presentació de Volum! al Museu d’Art Contemporani de Barcelona (MACBA) el mes de novembre passat, vindran noves seleccions al Museu Guggenheim de Bilbao i al CaixaForum Palma, com també una gira internacional pel continent asiàtic.

La persistència de la geometria presenta obres de Donald Judd, Bruce Nauman, James Turrell, Robert Smithson, Gordon Matta-Clark, Matt Mullican, Richard Long, Francesc Torres, Àngels Ribé, Jordi Colomer, León Ferrari, Damián Ortega, Rodney Graham, James Lee Byars, David Maljkovi?, José Dávila i Ettore Spalletti, entre d’altres.

La persistència de la geometria. Obres de les col·leccions de la Fundació ”la Caixa” i del MACBA.

Dates: del 15 de desembre de 2011 al 25 de març de 2012.

Lloc: CaixaForum Madrid (Paseo del Prado, 36).

Organització i producció: Obra Social ”la Caixa”.

Comissariat: Nimfa Bisbe, directora de la Col·lecció d’Art Contemporani Fundació ”la Caixa”. Amb la col·laboració de Bartomeu Marí, director del Museu d’Art Contemporani de Barcelona (MACBA).

Més informació a la nota de premsa en PDF

Notícies relacionades