Tornar Tornar

Hi havia una vegada... la parla!. Oviedo

Astúries, 31 Gener 2012

Hi ha comunicació a diferents nivells i amb diferents complexitats i intensitats; fins i tot n’hi ha a escala microscòpica. Els animals es comuniquen. No obstant això, tenir la capacitat d’articular pensaments i sentiments, i poder expressar-los davant altres éssers és una facultat únicament dels humans. Això és el que ens caracteritza com a espècie.

Hi havia una vegada? la parla! és una exposició que se centra en l’origen i l’evolució del llenguatge i que explica quan i com va aparèixer la capacitat de parlar en els nostres avantpassats, quines parts del cos humà la van fer possible, els aspectes essencials que caracteritzen el llenguatge humà i la manera com ha evolucionat.

L’exposició, organitzada per l’Obra Social ”la Caixa”, amb la col·laboració de l’Ajuntament d’Oviedo, convida a reflexionar sobre alguna cosa tan usual i imprescindible i, a la vegada, tan complexe en la nostra vida diària com es la parla.

Els tres blocs en els que es divideix la mostra – la comunicació en els éssers vius; la parla: un avantatge de l’evolució; llenguatge més que un codi de signes – permeten al visitant viure l’experiència d’una aranya mascle en el ritual del festeig, inhalar aromes generades com a mitjà de defensa o territorialització, simular la veu d’un neandertal o fer servir diferents dispositius de comunicació com els sms.

 

Hi havia una vegada…la parla!
Del 31 de gener a l’1 de març de 2012

Inauguració: dimarts, 31 de gener de 2012, a les 13 h.

Lloc: envelat instal·lat a la Coberta de Renfe- La Losa. Oviedo

Horari: De dilluns a divendres de 12.30 a 14 h i de 17 a 21h. Dissabtes, diumenges i festius d’11 a 14 h i de 18 a 21 h. Dilluns no festius, tancat

Entrada gratuïta 

 

Més informació a la nota de premsa en PDF

Notícies relacionades