Tornar Tornar

Compartir-ho

Imprimir la notícia

Un altre Egipte. Col·leccions coptes del Museu del Louvre. CaixaForum Palma

Illes Balears, 15 Febrer 2012

Una cultura antiquíssima, fruit de l’encreuament entre els faraons, els grecs i els romans; una civilització que l’Egipte faraònic i l’Egipte musulmà han deixat en segon terme durant segles. La història dels cristians d’aquest país és la història d’un Egipte desconegut per al gran públic, fins i tot avui, que la comunitat cristina egípcia encara és la més important de tot el món musulmà.

En un moment decisiu en la història mil·lenària d’aquest país, l’Obra Social ”la Caixa” presenta a CaixaForum Palma Un altre Egipte, una exposició dedicada a la civilització que va néixer a Egipte durant l’època romana i que va ser majoritària fins a la conquesta àrab a mitjan segle VII dC. La mostra s’ha dut a terme en col·laboració amb el Museu del Louvre, que ha cedit totes les peces que s’hi exhibeixen, gràcies a l’acord entre les dues institucions per organitzar conjuntament exposicions als centres culturals de l’Obra Social ”la Caixa”. A partir de teles, tapissos, pintures, ceràmiques, papirs, vestits, mobiliari funerari i eines de la vida quotidiana, el visitant podrà contemplar la col·lecció més important dedicada a la cultura i l’art dels cristians d’Egipte que existeix fora d’aquest país i descobrir els diferents aspectes de la seva cultura, així com també de la seva vida pública, privada i, per descomptat, religiosa.

L’exposició Un altre Egipte. Col·leccions coptes del Museu del Louvre, concebuda i produïda per l’Obra Social ”la Caixa”, amb la col·laboració especial del Museu del Louvre, ha estat comissariada per Marie-Hélène Rutschowscaya i Dominique Bénazeth, conservadores del Departament d’Antiguitats Egípcies del Museu del Louvre. La mostra es podrà veure a CaixaForum Palma del 16 de febrer al 6 de maig de 2012.

Més informació a la nota de premsa en PDF

Notícies relacionades