Tornar Tornar

Enllaços recomanats

Musée Rodin, París

Compartir-ho

Imprimir la notícia

Auguste Rodin a Múrcia

, 24 Febrer 2012

No solament va revolucionar l’art de l’escultura, que havia quedat relegat a tediosa disciplina i reduït a mer monument commemoratiu, sinó que també va demostrar la seva modernitat quan va apostar per exposar les seves escultures a l’aire lliure. Precisament, més d’un segle després, algunes de les obres més famoses d’Auguste Rodin (París, 1840 – Meudon, 1917) s’erigeixen sobre la via pública de Múrcia en una iniciativa conjunta de l’Obra Social ”la Caixa” i l’Ajuntament d’aquesta ciutat. Concretament, a la Plaza de Santo Domingo.

 

Auguste Rodin a Múrcia reuneix set escultures monumentals del Musée Rodin de París: El Pensador (que el mestre va concebre en un inici per a formar part del grup escultòric de La Porta de l’Infern, però que va acabar cobrant vida autònoma), i sis estudis dels sis prohoms que conformen el Monument als burgesos de Calais. L’exposició forma part del programa Art al Carrer, una iniciativa pionera de l’Obra Social ”la Caixa”, l’objectiu de la qual és el de treure l’art de les sales d’exposicions, tornar-lo a l’espai públic i provocar un diàleg amb l’arquitectura. Mai millor dit en el cas de Rodin, el qual va concebre les seves escultures per a ser exposades a l’aire lliure.

 

Les set escultures monumentals que conformen l’exposició Auguste Rodin a Múrcia, comissariada per Hélène Marraud, del Musée Rodin de París, es troben instal·lades a la Plaza de Santo Domingo de Múrcia, del 24 de febrer al 25 de març de 2012.

 

 

Més informació a la nota de premsa en PDF

Notícies relacionades