Tornar Tornar

”la Caixa” referma la seva Obra Social a Navarra

Navarra, 6 Març 2012

La presidenta de la Comunitat Foral de Navarra, Yolanda Barcina, i el president de ”la Caixa” i de la Fundació ”la Caixa”, Isidre Fainé, han signat avui a Pamplona un acord que recull la col·laboració d’ambdues institucions en matèria d’acció social, educativa, mediambiental i cultural de cara al 2012.

Fruit d’aquest acord, ”la Caixa” referma la seva acció social a Navarra i dedicarà 3,5 milions d’euros al pressupost de la seva Obra Social en aquesta comunitat.

El foment de l’ocupació de les persones amb dificultats, la contribució a pal?liar l’exclusió social, l’atenció a les persones amb malalties avançades i la promoció d’un envelliment actiu i saludable entre la gent gran seran algunes de les línies d’actuació prioritàries de l’Obra Social ”la Caixa” a Navarra.

A més a més, l’entitat posarà en marxa a Navarra un nou programa: la plataforma pedagògica eduCaixa, adreçada a alumnes de 3 a 18 anys, a professors i a les associacions de mares i pares, que neix de l’experiència i el compromís que ”la Caixa” té, des de fa més de 35 anys, amb el món educatiu.

”la Caixa” continuarà recolzant els projectes del teixit que formen les ONG i associacions de la Comunitat Foral. L’any 2011, l’entitat va recolzar 311 iniciatives d’entitats navarreses, amb una inversió total de 509.200 euros, tant per mitjà de convocatòries d’ajuts a projectes socials com de la seva acció social descentralitzada.

En l’àmbit mediambiental, l’entitat mantindrà el seu esforç per a la preservació dels espais naturals de Navarra, en conveni amb la Comunitat Foral i tot prioritzant la contractació de persones en risc d’exclusió per desenvolupar les tasques de gestió forestal.

En l’apartat cultural, destaca la programació de l’exposició Rodin. Arte en la calle, que s’acaba d’exhibir a Pamplona amb un gran èxit de públic.

Per Isidre Fainé, president de ”la Caixa” i de la Fundació ”la Caixa”, la signatura de l’acord representa “una oportunitat més per ratificar la decidida implicació de ”la Caixa” amb Navarra i els seus ciutadans. Ens sentim molt còmodes en aquesta terra i apostem pel seu desenvolupament com a objectiu prioritari”.

 

 

Més informació a la nota de premsa en PDF

Notícies relacionades