Tornar Tornar

L’Obra Social ”la Caixa” i la Diputació de Barcelona presenten el projecte d’accessibilitat al Parc Natural de Collserola

Barcelona, 16 Març 2012

El Parc Natural de la Serra de Collserola ja disposa d’un itinerari accessible. Els serveis tècnics del parc han endegat el projecte d’accessibilitat universal amb la finalitat de millorar les oportunitats d’accés a les persones amb discapacitat i vetllar per la seva participació en la identificació, l’eliminació i la prevenció dels obstacles.

La majoria d’infraestructures existents a Collserola són anteriors a la legislació vigent en matèria d’accessibilitat, i per aquest motiu s’ha pres la iniciativa de remodelar i adequar algunes instal·lacions del parc per tal de facilitar l’accessibilitat als usuaris, independentment del grau de mobilitat reduïda o de disfunció sensorial que tinguin.

Les obres realitzades són fruit del conveni de col·laboració entre l’Obra Social ”la Caixa” i la Diputació de Barcelona, una aliança que va començar el 2005 i que s’acaba de renovar per a l’any 2012. Des de l’inici del programa, és a dir en el període 2005-2012,  l’entitat financera haurà destinat uns 20,5 milions d’euros per conservar els espais naturals i ajudar a la inserció de 994 persones en risc d’exclusió.

Concretament, a Collserola vuit persones en risc d’exclusió, de les empreses de reinserció social Can Cet i Trinijove, han participat en la construcció de l’itinerari inclusiu.

 

 

Més informació a la nota de premsa en PDF

Notícies relacionades