Tornar Tornar

Pedro Madueño. Retrats periodístics, 1977-2012. CaixaForum Barcelona

Barcelona, 26 Març 2012

«El retrat és el gènere més complet, l’essència mateixa de la fotografia.» Testimoni excepcional de tres dècades de periodisme cultural i polític, l’obra realitzada per Pedro Madueño per al diari La Vanguardia ens parla d’una perspectiva única sobre el que és el retrat periodístic. Les seves fotografies transcendeixen l’àmbit estricte de la premsa i ens mostren la complicitat de Madueño amb els seus models, la seva capacitat per aprofundir en la psicologia dels personatges i el seu instint per descobrir noves perspectives sobre els retratats en els cinc minuts de què disposa per immortalitzar-los. La seva obra també posa en relleu una preocupació per factors purament fotogràfics, com ara els jocs de llum i ombres o la densitat de la imatge.

 

Pedro Madueño. Retrats periodístics, 1977-2012, organitzada per l’Obra Social ”la Caixa”, és la primera retrospectiva sobre l’obra d’aquest autor i aplega prop de cinquanta retrats de figures de la literatura i el periodisme (Quim Monzó, Terenci Moix, Baltasar Porcel, Juan Marsé, Miquel Martí i Pol, Joan de Sagarra, Salman Rushdie, John Irving), la política (el rei Joan Carles, Felipe González, Baltasar Garzón, Artur Mas) i l’espectacle, l’art i la fotografia (Francesc Català-Roca, Antoni Tàpies, Eduardo Chillida, Nazario, Pina Bausch, Ferran Adrià, José Tomás).

 

Pedro Madueño. Retrats periodístics, 1977-2012. Organització i producció: Obra Social ”la Caixa”. Comissariat: Julià Guillamon. Dates: del 27 de març al 24 de juny de 2012. Lloc: CaixaForum Barcelona (av. de Francesc Ferrer i Guàrdia, 6-8).

 

 

Més informació a la nota de premsa en PDF

Per demanar les fotos sense marca d’aigua, clica aquí.(servei disponible exclusivament per als mitjans professionals)

Notícies relacionades