Tornar Tornar

Microvida. Més enllà de l’ull humà. CosmoCaixa Madrid

Madrid, 28 Març 2012

A simple vista, l’ull humà és incapaç de percebre objectes d’una mida inferior a 0,1 mm, però gràcies al progrés de la ciència i la tecnologia podem conèixer un món de microorganismes que necessitaria un milió dels seus habitants per ocupar el mateix volum que el cap d’una agulla.

Per descobrir aquest apassionant món amagat d’éssers microscòpics, bells, desconeguts, diferents i estranys, l’Obra Social ”la Caixa” organitza a CosmoCaixa Madrid l’exposició Microvida. Més enllà de l’ull humà.

L’exposició, basada en l’obra gràfica del fotògraf i biòleg Rubén Duró (ASA), proposa un viatge espectacular i sorprenent a aquest món tan pròxim i a la vegada tan llunyà, amb imatges commovedores de microorganismes augmentats fins a 10.000 vegades.

En un espai de 800 m2 el visitant podrà observar en directe, i a través de vídeos i fotografies en gran format, nombrosos exemples d’animals i plantes microscòpiques, com larves de mosquit, polls, puces d’aigua, algues, poliquets, diatomees, hidrozous, protozous, etc.

El visitant podrà observar la seva pròpia pell i els objectes que porti al damunt augmentats gràcies a microscopis amb diferents augments, o fotografiar éssers microscòpics d’un bassal, descobrir a quin grup o espècie pertanyen i enviar les imatges per correu electrònic.

Els més petits tindran l’oportunitat de pintar polls, puces, cucs i altres microorganismes en una pissarra digital, per deixar-los després en un bassal digital, on podran nedar lliurament, esquivant les trepitjades dels visitants.

Més informació a la nota de premsa en PDF

Notícies relacionades