Tornar Tornar

El Tapís de la Creació torna a la Catedral de Girona després de ser restaurat al Centre de Restauració de Béns Mobles del Departament de Cultura

Girona, 4 Abril 2012

El Tapís de la Creació s’exposarà novament en una sala condicionada especialment per mantenir la seva estabilitat

La restauració ha estat possible gràcies a la inversió de l’Obra Social ”la Caixa” en el marc del programa Romànic Obert impulsat pel Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya i l’Obra Social ”la Caixa” amb l’objectiu de promoure la conservació i la restauració del patrimoni de Catalunya

L’obra, s’ha estudiat i restaurat des de mitjan novembre de 2011, torna a la catedral després d’una intervenció complexa a nivell de conservació

Una vegada traslladat a la catedral, el tapís es presentarà amb un nou bastidor construït amb perfils d’alumini, amb un llistó exterior de fusta regulable, i s’hi adaptaran uns plafons de policarbonat que li faran de llit

La intervenció del brodat ha proporcionat nova informació sobre la seva constitució interna i el seu estat de conservació: ha deixat al descobert els colors originals i s’han pogut localitzar i documentar inscripcions que s’havien descolorit i desgastat

 

 

Més informació a la nota de premsa en PDF

Notícies relacionades