Tornar Tornar

Enllaços recomanats

Govern d'Aragó (en castellà)

Compartir-ho

Imprimir la notícia

la Caixa" reforça la seva Obra Social a l’Aragó

Saragossa, 4 Abril 2012

La presidenta del Govern d’Aragó, Luisa Fernanda Rudi, i el president de “la Caixa” i de la Fundació “la Caixa”, Isidre Fainé, han signat avui a Saragossa un acord que recull la col·laboració entre totes dues institucions en matèria d’acció social, educativa, mediambiental i cultural per al 2012.

Fruit d’aquest acord, ”la Caixa” reforça la seva acció social a l’Aragó i, d’aquesta manera, respon a les necessitats dels seus ciutadans en la conjuntura actual, ja que dedicarà 14 milions d’euros al pressupost de l’Obra Social en aquesta comunitat.

El foment de l’ocupació entre persones amb dificultats, la lluita contra la pobresa i l’exclusió social, l’atenció al malalts en fase avançada i la promoció d’un envelliment actiu i saludable entre la gent gran són algunes de les línies d’actuació prioritàries de l’Obra Social “la Caixa” a l’Aragó.

A més a més, l’entitat posarà en marxa a l’Aragó dos nous programes: eduCaixa, que és una plataforma pedagògica, i Lloguer Solidari, una iniciativa adreçada a fer possible que els col·lectius amb dificultats tinguin accés a un habitatge digne.

“la Caixa” continuarà recolzant els projectes del teixit de les ONG i associacions de la comunitat. L’any 2011, l’entitat va recolzar 584 iniciatives d’entitats aragoneses, amb una inversió total de més d’un milió d’euros, tant a través de les seves convocatòries d’ajuts a projectes socials com de la seva acció social descentralitzada.

En el terreny mediambiental, l’entitat mantindrà el seu esforç per preservar els espais naturals d’Aragó, en conveni amb l’executiu autonòmic, i contractarà de manera prioritària persones en risc d’exclusió per al desenvolupament de les tasques de gestió forestal.

En l’apartat cultural, destaca la programació a Saragossa de les exposicions Col·lecció Museo del Prado i Il·lusionisme. Màgia i ciència. Paral·lelament, les obres del futur CaixaForum Saragossa avancen a bon ritme, d’acord amb el que es preveia. Es calcula que es podrà inaugurar cap al segon semestre de 2013.

Segons Isidre Fainé, president de “la Caixa” i de la Fundació “la Caixa”, la signatura de l’acord “és una oportunitat més per ratificar la decidida implicació de “la Caixa” amb Aragó i els seus ciutadans. Ens trobem molt còmodes en aquesta terra i apostem pel seu desenvolupament com a objectiu prioritari”.

 

 

Més informació a la nota de premsa en PDF

 

 

Notícies relacionades