Tornar Tornar

Les Arts de Piranesi. CaixaForum Madrid

Madrid, 24 Abril 2012

Giambattista Piranesi (Venècia, 1720 – Roma, 1778) va anticipar, amb els seus mètodes de treball, el paper dels arquitectes i dissenyadors de l’actualitat. Ara, per primera vegada, una mostra a CaixaForum Madrid po-sa l’accent en la contemporaneïtat de la figura de Piranesi, amb un plantejament fins avui inèdit: es presenta l’artista com un creador modern i compromès amb la renovació de l’arquitectura, utilitzant les tecnologies més avançades per descobrir la riquesa de l’obra de Piranesi, el seu eclecticisme i la seva excèntrica vena creativa.

Les Arts de Piranesi. Arquitecte, gravador, antiquari, vedutista i dissenyador ha estat concebuda per Michele De Lucchi, produïda per la Fondazione Giorgio Cini, juntament amb Factum Arte, i organitzada per l’Obra Social ”la Caixa”. La mostra, que reuneix més de 250 gravats originals, destaca la multidisciplinarietat, l’estil i l’extraordinària modernitat de l’artista venecià, per a la qual cosa se serveix d’una sèrie d’intervencions contemporànies inspirades en la seva obra: un vídeo en 3D de les Carceri d’invenzione i vuit objectes originals ideats per Piranesi i recollits en els seus gravats, però mai fins avui fabricats. A tot això, cal sumar-hi les vistes de Roma i de Paestum, obra de Gabriele Basilico, que constitueixen un homenatge personal del fotògraf al gran mestre.

Les Arts de Piranesi. Arquitecte, gravador, antiquari, vedutista i dissenyador. Dates: del 25 d’abril al 9 de setembre de 2012. Lloc: CaixaForum Madrid (Paseo del Prado, 36). Concepció: Michele De Lucchi. Producció: Fondazione Giorgio Cini i Fac-tum Arte. Organització: Obra Social ”la Caixa”. Comissariat: Giuseppe Pavanello, director de l’Istituto di Storia dell’Arte de la Fondazione Giorgio Cini; Michele De Lucchi, director de l’estudi d’arquitectura aMDL (Milán), i Adam Lowe, director de Factum Arte.

Més informació a la nota de premsa en PDF

Notícies relacionades