Tornar Tornar

La Fundació General CSIC i l’Obra Social ”la Caixa” presenten els cinc projectes seleccionats en la primera edició de la Convocatòria de Projectes Zero FGCSIC en Envelliment

Madrid, 25 Abril 2012

La Fundació General CSIC i l’Obra Social ”la Caixa” presenten els cinc projectes seleccionats en la convocatòria de Projectes Zero 2011 en Envelliment, que ha rebut un total de 47 candidatures.

Els cinc projectes han estat desenvolupats per la Universitat Pompeu Fabra, la Universitat de Valladolid, la Universitat de Barcelona, la Universitat Autònoma de Barcelona i l’Institut de Ceràmica i Vidre del CSIC, amb l’objectiu de millorar la qualitat de vida de les persones grans.

El paper de les TIC en un envelliment positiu, el desenvolupament de biomaterials per frenar la degeneració macular associada a l’edat i el treball amb sistemes BCI (Brain Computer Interface) per prevenir els efectes de l’envelliment són tres de les línies d’investigació escollides.

Dos projectes més aprofundeixen en l’àmbit psicosocial: el primer per mitjà de l’estudi de la distribució inter i intrageneracional de la renda que produeixen el sistema de pensions i l’educació, i el segon a través de la promoció de la participació activa de persones grans en l’elaboració i l’execució de polítiques públiques.

Amb Projectes Zero en Envelliment, la Fundació General CSIC i l’Obra Social ”la Caixa” aposten per l’impuls de la investigació publicoprivada en la recerca de solucions innovadores i transdisciplinàries d’alt impacte cientificotècnic i interès socioeconòmic per a les persones grans.

La Fundació General CSIC posa en marxa el Programa de Projectes Zero per finançar investigacions d’excel·lència, singulars i extraordinàries.

L’Obra Social ”la Caixa” col·labora en la Convocatòria de Projectes Zero en Envelliment amb una aportació d’un milió d’euros.

Més informació a la nota de premsa en PDF

Notícies relacionades