Tornar Tornar

L'Obra Social ”la Caixa” presenta l’exposició Tecnorevolució a CosmoCaixa

Barcelona, 26 Abril 2012

En la història de la humanitat, són innumerables les aportacions que la ciència i la tecnologia han fet al progrés i al desenvolupament social. En l’última dècada, aquests avenços s’han multiplicat exponencialment i, segons la Comissió Europea, això es deu principalment a «la iniciativa d’investigació més important del segle XXI»: la convergència tecnològica.

Les sinergies entre les tecnologies convergents han augmentat de manera notable, cosa que s’ha manifestat amb una autèntica revolució en els avenços tecnològics presents en la nostra vida quotidiana.

Tecnorevolució és una exposició interactiva que vol fer conèixer les tecnologies convergents o NBIC: la nanotecnologia, la biotecnologia, les tecnologies de la informació i de les comunicacions (TIC) i les ciències cognitives. Les seves interconnexions van canviant el món que ens envolta i provoquen una autèntica revolució en camps tan diferents com la construcció, el transport, l’agricultura, la medicina, l’educació o l’art.

Llançar una fletxa amb el poder de la ment, simular la realitat a escala nanomètrica, observar en una pantalla com un minirobot duu un medicament a un punt concret del cos. Aquestes són només algunes aplicacions de les tecnologies convergents que podran veure els visitants de Tecnorevolució, que conté elements museogràfics únics. L’exposició, organitzada per l’Obra Social ”la Caixa”, es podrà visitar a CosmoCaixa Barcelona del 27 d’abril de 2012 fins al 5 de maig de 2013.

Més informació a la nota de premsa en PDF

Notícies relacionades