Tornar Tornar

Portes obertes per als familiars dels interns que participen en la CiberCaixa del Centre Penitenciari de Badajoz

Badajoz, 17 Maig 2012

Els familiars dels interns que aprenen informàtica amb gent gran voluntària a la CiberCaixa del Centre Penitenciari de Badajoz els han pogut visitar avui durant l’activitat, per primera vegada des que es va inaugurar l’espai de l’Obra Social ”la Caixa” el 2009.

Des del juny del 2009, un total de 10 persones grans, membres de l’Asociación de Voluntarios de Informática Mayores de Extremadura (AVIMEX), han ensenyat noves tecnologies a 570 joves interns del Centre Penitenciari de Badajoz, a Extremadura.

La iniciativa CiberCaixa Solidària en Centres Penitenciaris té l’objectiu de crear un espai de trobada que faciliti la integració de la població reclusa en la nostra societat. A més a més, permet que la gent gran assumeixi un paper actiu i transmeti la seva experiència de vida a persones en situació d’exclusió social.

Com a complement d’aquesta iniciativa, la Fundació “la Caixa” impulsa el Programa Informàtica i Comunicació en aquest centre penitenciari, adreçat a persones grans recluses i impartit per professionals.

Aquest programa formatiu, educatiu i ocupacional, impulsat per l’Obra Social ”la Caixa” a tot Espanya, ha estat un èxit entre els usuaris i ha despertat un notable nivell d’interès entre els interns. Arran d’això, l’Obra Social “la Caixa” i el Ministeri d’Interior han implantat la iniciativa en sis centres penitenciaris de l’Estat espanyol i, aquest any, l’ampliaran a tres centres més.

 

 

Més informació a la nota de premsa en PDF

Notícies relacionades