Tornar Tornar

”la Caixa” referma la seva Obra Social a la Comunitat de Madrid

Madrid, 25 Maig 2012

La presidenta de la Comunitat de Madrid, Esperanza Aguirre, i el president de ”la Caixa” i de la Fundació ”la Caixa”, Isidre Fainé, han signat avui a Madrid un acord que recull la col·laboració entre les institucions en matèria d’acció social, educativa, mediambiental i cultural per al 2012.

Fruit d’aquest acord, ”la Caixa” referma la seva acció social a la Comunitat de Madrid com a resposta a les necessitats dels seus ciutadans en l’actual conjuntura, i dedicarà 65 milions d’euros al pressupost de la seva Obra Social a la regió.

El foment de l’ocupació entre persones amb dificultats, la lluita contra la pobresa i l’exclusió social, l’atenció a les persones amb malalties avançades i l’envelliment actiu i saludable de les persones grans seran algunes de les línies d’actuació prioritàries per a l’Obra Social ”la Caixa” a la Comunitat de Madrid.

A més, l’entitat ha posat en marxa en aquesta comunitat tres nous programes: la plataforma pedagògica eduCaixa, un projecte de foment de l’emprenedoria social i Lloguer Solidari, una nova iniciativa adreçada a fer possible que els col·lectius amb dificultats puguin accedir a un habitatge digne.

”la Caixa” continuarà donant suport als projectes del teixit d’ONG i associacions de la comunitat. El 2011 l’entitat va impulsar 2.393 iniciatives d’entitats madrilenyes, amb una inversió total de 7,27 milions d’euros, tant a través de les seves convocatòries d’ajudes a projectes socials com de la seva acció social descentralitzada.

En el terreny mediambiental l’entitat manté el seu esforç en la preservació dels espais naturals de la Comunitat de Madrid, en conveni amb l’executiu autonòmic, prioritzant el desenvolupament de les feines de gestió forestal i la contractació de persones en risc d’exclusió.

Dins de l’apartat cultural i del coneixement destaca la programació dels centres propis CaixaForum i CosmoCaixa Madrid, on en aquests moments s’exhibeixen les mostres Els ballets russos de Diaghilev i Les arts de Piranesi, i Microvida. Més enllà de l’ull humà i Les Tr3s R. Reduir, reutilitzar i reciclar, respectivament.

Per a Isidre Fainé, president de ”la Caixa” i de la Fundació ”la Caixa”, la signatura de l’acord és «una oportunitat més per ratificar la decidida implicació de ”la Caixa” amb la Comunitat de Madrid i amb els seus ciutadans». I ha afegit: «Ens sentim molt a gust en aquesta terra i apostem pel seu desenvolupament com un objectiu prioritari.»

 

 

Més informació a la nota de premsa en PDF

 

Notícies relacionades