Tornar Tornar

”la Caixa” referma la seva Obra Social a Castella - la Manxa

Toledo, 1 Juny 2012

La presidenta de la Junta de Castella – la Manxa, María Dolores de Cospedal, i el president de ”la Caixa” i de la Fundació ”la Caixa”, Isidre Fainé, han signat avui a Toledo un acord que recull la col·laboració entre ambdues institucions en matèria d’acció social, educativa, mediambiental i cultural per al 2012.

Fruit d’aquest acord, ”la Caixa” referma la seva acció social a Castella – la Manxa i dedicarà 7,4 milions d’euros el 2012 al desenvolupament de programes de la seva Obra Social dins la comunitat. Aquesta quantitat suposa un increment notable respecte als 6,24 milions d’euros invertits el 2011, com a mostra del compromís de ”la Caixa” amb les necessitats dels habitants de la comunitat castellanomanxega en la conjuntura actual.

El foment de l’ocupació entre persones amb dificultats, la lluita contra la pobresa i l’exclusió social, l’atenció a les persones amb malalties avançades i l’envelliment actiu i saludable de les persones grans seran algunes de les línies d’actuació prioritàries per a l’Obra Social ”la Caixa” a Castella – la Manxa.

A més, l’entitat posarà en marxa en aquesta comunitat dos nous programes: la plataforma pedagògica eduCaixa i el Lloguer Solidari, iniciativa adreçada a fer possible l’accés a un habitatge digne per a col·lectius amb dificultats.

”la Caixa” continuarà donant suport als projectes del teixit d’ONG i associacions de la comunitat. El 2011 l’entitat va donar suport a 835 iniciatives d’entitats castellanomanxegues amb una inversió total de més de 1,2 milions d’euros, tant a través de les seves convocatòries d’ajudes a projectes socials com de la seva acció social descentralitzada.

En el terreny mediambiental, l’entitat manté el seu esforç en la preservació dels espais naturals de Castella – la Manxa, en conveni amb l’executiu autonòmic, prioritzant el desenvolupament de les feines de gestió forestal i la contractació de persones en risc d’exclusió.

Dins de l’apartat cultural dins la comunitat, destaca la programació de tres exposicions de tall divulgatiu i científic: Parlem de drogues, Neolític i El Bosc. Molt més que fusta.

Per a Isidre Fainé, president de ”la Caixa” i de la Fundació ”la Caixa”, la signatura de l’acord és «una oportunitat més per ratificar la decidida implicació de ”la Caixa” amb Castella – la Manxa i amb els seus ciutadans». I ha afegit: «Ens sentim molt a gust en aquesta terra i apostem pel seu desenvolupament com un objectiu prioritari.»

 

 

Més informació a la nota de premsa en PDF

 

Notícies relacionades