Tornar Tornar

La intensitat del dolor de pacients amb càncer en fase avançada disminueix més del 8 % en veure jugar el seu equip

Madrid, 12 Juny 2012

Una investigació científica emmarcada en el Programa per a l’Atenció Integral a Persones amb Malalties Avançades de l’Obra Social ”la Caixa”, que analitza la influència de les experiències dels pacients en la seva qualitat de vida, evidencia que la intensitat del seu malestar mitjà es redueix un 5 % en veure un partit de futbol del seu equip.

L’estudi, presentat aquests dies al World Research Congress de Cures Pal·liatives a Noruega, evidencia que el nerviosisme en els pacients per l’emoció durant el partit s’incrementa fins al 12,7 %. Es tracta d’un nombre elevat de pacients, si considerem que el 66 % de la població espanyola sent simpatia, en més o menys grau, per algun equip de futbol, segons fonts del CIS.

Han elaborat l’informe investigadors i professionals sanitaris de dos dels equips d’atenció psicosocial que desenvolupen el programa de l’Obra Social ”la Caixa” de l’Hospital Centro de Cuidados Laguna i la Fundació Hospital Sant Jaume i Santa Magdalena, amb el suport metodològic de la Universitat de Girona.

 

 

Més informació a la nota de premsa en PDF

Notícies relacionades