Tornar Tornar

”la Caixa” consolida la seva Obra Social a Canàries

Santa Cruz de Tenerife, 28 Juny 2012

El president del Govern de Canàries, Paulino Rivero, i el director general de la Fundació ”la Caixa”, Jaume Lanaspa, han signat avui a Santa Cruz de Tenerife un acord que recull la col·laboració entre totes dues institucions en matèria d’acció social, educativa, mediambiental i cultural per al 2012.

Fruit de l’esmentat acord, ”la Caixa” consolida la seva acció social a Canàries i dedicarà 11 milions d’euros el 2012 al desenvolupament de programes de la seva Obra Social a les illes. Aquesta quantitat suposa un increment notable respecte dels 9,7 milions d’euros invertits el 2011, cosa que demostra el compromís de ”la Caixa” amb les necessitats dels habitants de l’arxipèlag en l’actual conjuntura.

El foment de l’ocupació entre persones amb dificultats, la lluita contra la pobresa i l’exclusió social, l’atenció a persones amb malalties avançades i l’envelliment actiu i saludable de les persones grans seran algunes de les línies d’actuació prioritàries per a l’Obra Social ”la Caixa” a les illes Canàries.

A més, l’entitat posarà en marxa en aquesta comunitat dos nous programes: la plataforma pedagògica eduCaixa i el Lloguer Solidari, una iniciativa dirigida a fer possible l’accés a un habitatge digne a col·lectius amb dificultats.

”la Caixa” seguirà donant suport als projectes del teixit d’ONG i associacions de la comunitat. El 2011 l’entitat va impulsar 597 iniciatives d’entitats canàries, amb una inversió total de més d’1 milió d’euros, tant a través de les seves convocatòries d’ajudes a projectes socials com de la seva acció social descentralitzada.

En el terreny mediambiental, l’entitat mantindrà el seu esforç en la preservació dels espais naturals de les illes, en conveni amb l’executiu autonòmic, prioritzant el desenvolupament de treballs de gestió forestal i la contractació de persones en risc d’exclusió.

Dins l’apartat cultural destaca la programació a l’arxipèlag de cinc exposicions de caire divulgatiu i científic: La parla, Paisatges neuronals, Mart-Terra: una anatomia comparada, Ficar-hi el nas i Herois ocults.

Per a Jaume Lanaspa, director general de la Fundació ”la Caixa”, l’acord és «una oportunitat més per ratificar la decidida implicació de ”la Caixa” amb les illes Canàries i amb els seus ciutadans». I ha afegit: «En aquesta terra, ens hi trobem molt bé, i apostem pel seu desenvolupament com un objectiu prioritari».

 

 

Més informació a la nota de premsa en PDF

Notícies relacionades