Tornar Tornar

”la Caixa” consolida la seva Obra Social a Castella i Lleó

Valladolid, 2 Juliol 2012

El president de la Junta de Castella i Lleó, Juan Vicente Herrera, i el president de ”la Caixa” i de la Fundació ”la Caixa”, Isidre Fainé, han signat avui a Valladolid un acord que recull la col·laboració entre totes dues institucions en matèria d’acció social, educativa, mediambiental i cultural per al 2012.

Fruit de l’esmentat acord, ”la Caixa” consolida la seva acció social a Castella i Lleó i dedicarà 11,8 milions d’euros el 2012 al desenvolupament de programes de la seva Obra Social a la comunitat. Aquesta quantitat suposa un increment notable respecte dels 11,06 milions d’euros invertits el 2011, cosa que demostra el compromís de ”la Caixa” amb les necessitats dels habitants de la comunitat castellanolleonesa en l’actual conjuntura.

El foment de l’ocupació entre persones amb dificultats, la lluita contra la pobresa i l’exclusió social, l’atenció a persones amb malalties avançades i l’envelliment actiu i saludable de les persones grans seran algunes de les línies d’actuació prioritàries per a l’Obra Social ”la Caixa” a Castella i Lleó.

A més, l’entitat posarà en marxa en aquesta comunitat dos nous programes: la plataforma pedagògica EduCaixa i el Lloguer Solidari, iniciativa dirigida a fer possible l’accés a un habitatge digne a col·lectius amb dificultats.

”la Caixa” seguirà donant suport als projectes del teixit d’ONG i associacions de la comunitat. El 2011 l’entitat va impulsar 1.848 iniciatives d’entitats castellanolleoneses, amb una inversió total de més de 2,43 milions d’euros, tant a través de les seves convocatòries d’ajudes a projectes socials com de la seva acció social descentralitzada.

En el terreny mediambiental, l’entitat mantindrà el seu esforç en la preservació dels espais naturals de Castella i Lleó, en conveni amb l’executiu autonòmic, prioritzant el desenvolupament de treballs de gestió forestal i la contractació de persones en risc d’exclusió.

Dins l’apartat cultural destaca la programació a la comunitat de tres exposicions de caire divulgatiu i científic: TecnoRevolució, Els ibers i Il·lusionisme, màgia o ciència?

Per a Isidre Fainé, president de ”la Caixa” i de la Fundació ”la Caixa”, la firma de l’acord és «una oportunitat més per ratificar la decidida implicació de ”la Caixa” amb Castella i Lleó i amb els seus ciutadans». I ha afegit: «En aquesta terra, ens hi trobem molt bé, i apostem pel seu desenvolupament com un objectiu prioritari».

Durant la reunió prèvia a la signatura del conveni entre Juan Vicente Herrera i Isidre Fainé, s’ha analitzat el suport i el compromís de ”la Caixa” amb les empreses de Castella i Lleó i les seves necessitats de liquiditat i crèdit a l’hora de seguir generant activitat i llocs de feina. ”la Caixa” sempre ha mantingut un fort compromís amb les empreses de Castella i Lleó, que seguirà impulsant a través de la seva important xarxa d’oficines i del crèdit empresarial a en aquesta comunitat.

 

 

Més informació a la nota de premsa en PDF

Notícies relacionades