Tornar Tornar

William Blake (1757-1827). Visions en l’art britànic. CaixaForum Madrid

Madrid, 2 Juliol 2012

Gravador, pintor, poeta. Paradigma de l’artista integral, William Blake (Londres, 1757-1827), incomprès i rebutjat pel públic de la seva època, ocupa un lloc inqüestionable en la història de la cultura occidental per la seva original i visionària concepció de l’art, enfrontada als dogmatismes socials, religiosos i acadèmics. Inconformisme i misticisme són els trets definidors de la seva obra.

A través dels gravats, les pintures i els textos, Blake va interpretar els grans esdeveniments polítics i socials de la seva època qüestionant l’statu quo, un inconformisme que va derivar en la cerca de noves tècniques artístiques que li permetessin reflectir les seves inquietuds i que el van allunyar de les convencions neoclàssiques, associades als valors de la Il·lustració. La seva obra també és inseparable de les visions que van acompanyar l’artista al llarg de tota la seva vida i que li van servir de font d’inspiració constant. A partir d’aquestes visions, Blake va crear un imaginari únic que transporta el visitant a un regne mític on les forces del bé i del mal col·lideixen en un conflicte etern.

William Blake (1757-1827). Visions en l’art britànic, organitzada per la Tate Britain i produïda per l’Obra Social ”la Caixa”, proposa al visitant una aproximació inèdita a l’obra de l’artista i a la seva influència en l’art britànic posterior. Formada per més de 100 peces -de les quals 70 són del mateix Blake i les 30 restants d’altres destacats artistes anglesos influïts pel seu llegat-, és la primera mostra centrada en aquesta figura imprescindible que s’organitza a Espanya des del 1996.

William Blake (1757-1827). Visions en l’art britànic. Dates: del 4 de juliol al 21 d’octubre de 2012. Lloc: CaixaForum Madrid (Paseo del Prado, 36). Organització: Tate Britain. Producció: Obra Social ”la Caixa”. Comissariat: Alison Smith, conservadora d’art britànic (fins al 1900) de la Tate Britain de Londres.

Més informació a la nota de premsa en PDF

Notícies relacionades