Tornar Tornar

Enllaços recomanats

Museu del Louvre (en francès)

Compartir-ho

Imprimir la notícia

L’Obra Social ”la Caixa” i el Museu del Louvre intensifiquen la seva col·laboració per a l’organització conjunta d’exposicions

Madrid, 3 Juliol 2012

Després de l’èxit de les exposicions organitzades conjuntament a Espanya els darrers anys, el president de ”la Caixa” i de la Fundació ”la Caixa”, Isidre Fainé, i el president-director del Museu del Louvre, Henri Loyrette, signen un nou conveni per col·laborar en l’organització de quatre noves mostres els pròxims quatre anys.

Gràcies a aquest acord entre totes dues institucions, els centres CaixaForum de Madrid, Barcelona, Saragossa, Palma, Girona, Tarragona i Lleida acolliran mostres organitzades conjuntament amb obres procedents del Museu del Louvre.

Els centres de Madrid i Barcelona oferiran dues exposicions entre 2014 i 2016: una àmplia retrospectiva al voltant d’un dels pintors francesos més influents del segle XIX, Jacques-Louis David, que va començar la seva obra durant l’Antic Règim, va abraçar la Revolució Francesa i va acabar al costat de Napoleó; i una mostra de caràcter arqueològic sobre la importància del bestiari a l’Egipte faraònic.

Gràcies a aquest acord, també s’organitzarà una mostra inèdita sobre el pintor francès Charles Le Brun a partir dels cartrons de gran format (restaurats expressament per a l’ocasió) que va fer per a la Galeria dels Miralls del Palau de Versalles, així com una exposició d’antiguitats romanes que detallarà el paper de la dona en la decoració arquitectònica romana.

 

 

Més informació a la nota de premsa en PDF

Notícies relacionades

CaixaForum Madrid se cita amb els grans espies del cinema

El centre cultural de la Fundació ”la Caixa” acull l’exposició Top Secret. Cinema i espionatge, en una nova col·laboració amb la Cinémathèque Française que explora la història inèdita dels vincles entre els oficis d’actors i espies, i entre la ficció i els fets històrics.

CaixaForum Madrid se cita amb els grans espies del cinema