Tornar Tornar

Herois ocults. Invents genials. Objectes quotidians a Santiago de Compostel·la

La Corunya, 6 Juliol 2012

Què fa que un objecte quotidià esdevingui un heroi ocult? Ens envolten centenars d’estris que s’han fabricat milions de vegades i que se’ns han fet indispensables en el dia a dia. En essència, no s’han inalterat durant dècades i han mantingut el seu valor i la seva rellevància de manera inqüestionable.

Són clàssics quotidians, però, com a productes industrials, encarnen ideals de la modernitat que encara avui són rellevants: economia de materials, funcionalitat i durabilitat. Herois ocults. Invents genials. Objectes quotidians ens revela alguns d’aquests elements indispensables i els analitza sota quatre aspectes: innovació, producció, evolució i inspiració.

L’exposició ens explica les històries que hi ha darrere de 27 d’aquests objectes quotidians. Històries que permeten extreure conclusions molt interessants sobre encertades estratègies creatives i empresarials, o sobre com l’atzar ha convertit en productes massius i d’èxit invents que es van concebre com una cosa completament diferent. Per a la seva exhibició a Espanya, la mostra també detalla què s’amaga darrere alguns objectes propis de la cultura espanyola, com són el ventall o el càntir.

 

Herois ocults. Invents genials. Objectes quotidians. Lloc: Colexio de Fonseca (plaça de Fonseca, s/n) de Santiago de Compostel·la. Dates: del 6 de juliol al 29 d’agost de 2012. Organització i producció: exposició del Vitra Design Museum en cooperació amb Hi-Cone, produïda i organitzada per l’Obra Social ”la Caixa”, amb la col·laboració de la Universidade de Santiago de Compostela i el Departament d’Educació del Consell de Santiago. Comissariat: Jochen Eisenbrand i Laura Hompesch, conservadors del Vitra Design Museum.

 

 

Més informació a la nota de premsa en PDF

Notícies relacionades